Cum a terminat DIGI prima jumătate a lui 2024? Excelent de bine!
Analiză rezultate semestriale DIGI. Ce mai e nou pentru companie. Cum arată viitorul. Sinteză a raportului de analiză de la Concorde. De ce nu crește cotația?
Nu cred că trebuie să prezint ce face DIGI și cu ce se ocupă, deși e posibil ca multe din perspectivele lor să nu fie neapărat clare tuturor. Însă sunt convins că oricine a auzit de acest operator de servicii de telefonie fixă și mobilă, internet și televiziune, mai ales în România. Așadar, o să consider că avem un punct de plecare stabil și o să sar direct în prezentarea câtorva aspecte din raportul lor financiar, care a adus vești bune pentru noi, investitorii.
Acum câteva luni, prin Aprilie, scriam primul meu articol pentru DIGI aici pe blog, spunând că viitorul sună foarte bine pentru companie, prin prisma vânzării-finanțare din Spania, în valoare de 750 de milioane de euro. De atunci, din fericire, au mai apărut niște știri pozitive, care au menirea să susțină interesul pe mai departe - dar să vedem întâi rezultatele financiare și apoi să ne apropiem și de perspective.
Cât de bună a fost prima jumătate a lui 2024 pentru DIGI
DIGI este o companie complexă, cu operațiuni pe mai multe piețe din Occident, deși startul și l-a luat din România. În 2023 operatorul a realizat 92 de milioane de euro profit, la venituri de 1.7 miliarde de euro, deci o marjă de 5-6%, fiind și singurul emitent din acest sector listat la BVB. În completare, pentru 2024, speranțele au fost mari, deși DIGI nu publică un buget, așa că investitorii nu au niciun reper după care să se ghideze. De aceea, rezultatele sunt așteptate cu emoție, pentru a confirma direcția dorită…deci pentru a vedea dacă speranțele sunt reale sau doar fantezii.
Din fericire, pare că DIGI livrează foarte bine, iar perspectivele nu sunt deloc rele.
În prima jumătate a anului, DIGI a surprins cu creșteri foarte bune la nivel de cifre, livrând un profit dublu față de aceeași perioadă din 2023: 54 de milioane de euro profit, la venituri în creștere cu vreo 15%. Cheltuielile au crescut și ele, atât cele operaționale (817 milioane de euro vs. 742 milioane euro), cât și cele financiare (44 de milioane vs. 40 de milioane).
Keep reading with a 7-day free trial
Subscribe to BVB România - Opinii și Idei de Investiții to keep reading this post and get 7 days of free access to the full post archives.